NAJBOLJI HAMBURGERI NA NOVOM BEOGRADU

 

 

Danas su najbolji hamburgeri jedno od najpopularnijih jela na svetu. Vole ih i vegeterijanci i gurmani svih uzrasta. Nekada su se služili samo kao fast food obrok, dok se danas spremaju i u mnogim luksuznim i elitnim restoranima i gastro barovima širom sveta. 

 

 

ISTORIJA HAMBURGERA

 

 

Naziv hamburger je izveden od naziva nemačkog grada Hamburg. Doseljenici iz okoline ovog grada su originalni recept hamburgera preneli u Ameriku. Postoji više verzija o nastanku prvih hamburgera. Jedna od verzija je vezana za restoran Louis Lunch iz New Havena. 1900. godine je čovek koji je često dolazio u taj restoran u žurbi poručio ručak koji je hteo da ponese na posao jer nije imao vremena da dugo čeka. Vlasnik Louis Lassen je u tom trenutku od mešavine mlevenog goveđeg mesa napravio šniclu i upakovao je između dva prepečena tosta zajedno sa prilogom od crnog luka i svežeg paradajza. Tako su nastali najbolji hamburgeri.

 

VRSTE NAJBOLJIH HAMBURGERA U SRBIJI

 

U Srbiji su hamburgeri veoma popularni. Skoro u svakom restoranu, fast foodu ili gastro baru možete probati različite vrste hamburgera, od kojih su najpopularniji:

  • Hamburgeri od junećeg mesa
  • Hamburgeri od junećeg mesa sa sirom (cheeseburgeri)
  • Hamburgeri od ćurećeg mesa
  • Vegeterijanski hamburgeri
  • Riblji hamburgeri

 

VRSTE NAJBOLJIH HAMBURGERA NA NOVOM BEOGRADU

 

Ukoliko ste ljubitelji najboljih hamburgera na Novom Beogradu možete pronaći veliki izbor najukusnijih burgera koji će vas očarati. U Crispy Gastro Baru, u blizini poslovnog parka Airport city, hamburgere pripremamo od najkvalitetnijeg junećeg mesa. U ponudi imamo:

  • CHEESEBURGER koji se priprema od junećeg mesa sa istopljenim čedar sirom.
  • CHEESEBURGER OBROK je burger od junećeg mesa sa istopljenim čedar sirom, country style pomfritom i kečapom sa strane.
  • CRISPY BURGER je burger od junećeg mesa sa istopljenim čedar sirom, slaninom i salatom, country style pomfritom i burger sosom sa strane.
  • BIFTEK BURGER je burger od odležalog junećeg bifteka sa malo usitnjene slanine i čedar sira. Srednje pečen i premazan puterom sa obe strane.

 

najbolji-burgeri

Pozivamo vas da se u kvalitet i ukus naših burgera uverite sami.

 

Vaš omiljeni koktel bar, restoran Novi Beograd, WEST 65, Omladinskih brigada 86ž

Crispy Gastro Bar

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

Da li znate kako je nastao naziv “hamburger” ? 😀😊 Naziv hamburger je izveden od naziva nemačkog grada Hamburg. 👍 Doseljenici iz okoline ovog grada su originalni recept hamburgera preneli u Ameriku. Postoji više verzija o nastanku prvih hamburgera. 😁 Jedna od verzija je vezana za restoran Louis Lunch iz New Havena. 1900. godine je čovek koji je često dolazio u taj restoran u žurbi poručio ručak koji je hteo da ponese na posao jer nije imao vremena da dugo čeka. 🤔Vlasnik Louis Lassen je u tom trenutku od mešavine mlevenog goveđeg mesa napravio šniclu i upakovao je između dva prepečena tosta zajedno sa prilogom od crnog luka i svežeg paradajza. 😍😍😍Tako su nastali najbolji hamburgeri. 🍔🍔 U Crispy Gastro Baru ih pripremamo od najboljeg junećeg mesa. 🍔 Družimo se u Omladinskih brigada 86ž, Novi Beograd #restoran #gastrobar #bar #beograd #west65 #novibeograd #airportcity #dorucak #rucak #vecera #crispy #crispygastrobar #crispy_gastro_bar #burger #hamburger

A post shared by Crispy Gastro Bar (@crispy_gastro_bar) on