NAJBOLJA ALKOHOLNA PIĆA U BEOGRADU

 

Svima nam je poznato da je alkohol u Srbiji kulturološki visoko kotiran i da bez njega ne prolazi nijedna društvena aktivnost. Konzumiranjem alkohola naše telo dovodimo u stanje dezinhibicije, i samim tim neka ponašanja koja smo sakrivali se ispoljavaju nakon konzumacije. Alkoholna pića smanjuju socijalnu anksioznost, što dovodi do toga da ljudi budu dosta opušteniji u kontaktu sa drugim ljudima nakon konzumacije par pića. Samim tim atmosfera na društvenim okupljanjima je bolja i pozitivnija i provod je zagarantovan

PRVA POJAVA ALKOHOLNIH PIĆA

 

Razna istraživanja su pokazala da se alkohol na Zemlji pojavio mnogo pre prvih ljudi. Smatra se da su bakterije konzumirajući ćelije biljaka stvorile alkohol. Postoje brojni dokazi o konzumaciji alkoholnih pića pre najmanje 7000 godina. Pronađeni su ostaci posuđa iz tog vremena, na kojima su pronađeni tragovi piva i vina. U to vreme alkoholna pića su se pravila od raznih sirovina i na najrazličitije načine. 

Verovalo se da su alkoholna pića od Boga data, pa su tako Grci i stari Rimljani imali svog Boga Vina. Verovalo se da im alkoholna pića mogu pomoći u borbi protiv nepoznatih sila, nezgoda i bolesti. 

Jedino Severna Amerika i Okeanija nisu konzumirali alkoholna pića sve dok nisu došli evropski kolonizatori. 

PRVA POJAVA ALKOHOLNIH PIĆA U SRBIJI

 

Istraživanja su pokazala da pojava alkoholnih pića u Srbiji datira još iz vremena vladavine kralja Vladislava koji je vladao od 1233. do 1242. godine. Postoji pisani trag koji se odnosi na pravno regulisanje predavanja hmelja za proizvodnju piva. Pored piva i vina, najčešće se konzumirala i medovina. Vino je ispevano u mnogim narodnim pesmama.

Sa dolaskom Turaka kreće i proizvodnja rakije. Ovo alkoholno piće se brzo raširilo u narodu i stavilo proizvodnju piva u drugi plan. U narednih nekoliko godina Srbija je postala država sa najviše stabala šljive, a proizvodnja rakije je neprestano rasla.

RAZVOJ ALKOHOLNIH PIĆA

 

Kada je u VIII veku otkrivena destilacija, alkohol je prestao da se proizvodi prirodnom fermentacijom. Široku primenu u medicini je dobio kada je Bazilus Valentinus procesom destilacije dobio čist alkohol. Ova tehnika destilovanja se proširila na čitav svet, i tokom 1500. godine iz Rusije smo dobili dva nova alkoholna pića: džin i vodku.

VRSTE NAJBOLJIH ALKOHOLNIH PIĆA

 

Danas na svetskom tržištu postoje razna alkoholna pića koje možemo konzumirati. Razlikuju se po mnogim karakteristikama i svako za sebe može pronaći alkoholno piće koje je baš po njegovom ukusu. Među najpoznatijim alkoholnim pićima su svakako viski, konjak, brendi, rum, vino, šampanjac, pivo, tekila, vodka, džin, rakija i mnoga druga. 

KAKO SE PROIZVODE NAJBOLJA ALKOHOLNA PIĆA

 

Viski se dobija destilacijom fermentisanih žitarica i njihovom mešavinom. Jedno je od najpopularnijih i najskupljih žestokih premium pića na svetu. Konjak se dobija duplom destilacijom vina i ukus mu zavisi od buradi u kojima sazreva. Karakteristike ovog premium pića se razlikuju od proizvođača do proizvođača. Među prvim pićima koja su nastala nakon uvođenja procesa destilacije je svakako brendi. To je piće koje se dobija destilacijom fermentisanog voća. Rum je žestoko piće koje se dobija od fermentacije i destilacije šećerne trske. Vino je najstarije alkoholno piće i pravi se fermentacijom grožđa. Najprefinjenije piće je šampanjac. On se pravi fermentacijom u boci namanje 15 meseci. Šampanjac se pravi samo od tri sorte vina – Pino Noar (Pinot Noar), pino mjunie (Pinot Meunier) i šardone (Chardonnay). 

NAJPOZNATIJI BRENDOVI NAJBOLJIH ALKOHOLNIH PIĆA

 

Najpoznatiji brendovi ovih premium alkoholnih pića su: 

 • Viski: Johnnie Walker, Ballantine’s, Chivas, Jack Daniels’s, Glenfiddich, Glenmorangie Signet
 • Tekila: Patron, Don Julio
 • Konjak: Hennessy, Tesseron 
 • Rum: Bacardi, McDowell’s No.1 
 • Šampanjac: Moet&Chandon
 • Vodka: Absolut, Grey Goose, Belvedere

NAJBOLJA ALKOHOLNA PIĆA NA NOVOM BEOGRADU

 

Ukoliko uživate u ispijanju žestokih alkoholnih pića posetite najbolji restoran na Novom Beogradu Crispy Gastro Bar. Nalazimo se u najluksuznijem naselju na Novom Beogradu West 65. U svom asortimanu raspolažemo velikim brojem premium alkoholnih pića koja će vas oduševiti.

NAJSKUPLJA ALKOHOLNA PIĆA U CRISPY GASTRO BARU

 

 • MOET & CHANDON (( 37,5cl / 75cl ) (6.900 / 9.900 RSD)) je jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača šampanjca. Ovo luksuzno alkoholno piće obožavaju i biznismeni i sportisti. MOET & CHANDON takođe možemo videti i u najluksuznijim spotovima raznih muzičkih zvezda, crvenom tepihu internacionalnih filmskih festivala i mnogim drugim luksuznim događajima.
 • GLENFIDDICH 21YO (2,100 RSD) je jedan od skupljih viskija na našem tržištu. Ovo luksuzno piće sazreva 21 godinu. Pred sam kraj sazrevanja odleži u bačvama karipskog ruma, zbog čega dobija jedinstveni ukus i aromu karamele.

 • IVAN GROZNI (550 RSD) vodka je dobila ime po prvom ruskom caru Ivanu. Često se ispijala na njegovom dvoru u vinskim čašama umesto vina. U ovom žestokom i premium alkoholnom piću uživaju sve generacije.

 • HENNESSY XO (1,350 RSD) je jedan od najluksuznijih konjaka na našem tržištu. Dok ispijate čašicu ovog luksuznog pića uživaćete u aromi kandiranog voća i začina koji čine savršen spoj. Pije se čist, sa ledom ili sa malo obične ili kisele vode.
 • PATRON ANEYO (650 RSD) je prepoznatjiva po mekanom ukusu tekile. Ova tekila obično odleži oko 12 meseci u belim hrastovim bačvama. Boce ove izuzetno prefinjenje i elegantne tekile su numerisane i proizvedene od recikliranog stakla.

GASTRO BAR NOVI BEOGRAD

 

Pored velikog izbora premium alkoholnih pića, u ponudi imamo i preko 200 vrsta najboljih koktela u Beogradu. Takođe, ukoliko ste ljubitelj internacionalne kuhinje, naša jela će zadovoljiti sva vaša čula. Veliki izbor najskupljih premium alkoholnih pića, preko 200 vrsta koktela, moderno i luksuzno okruženje i odlična kuhinja pravi su izbor za svakoga ko želi maksimalan ugođaj u restoranu.

 

 

 

Vaš omiljeni koktel bar, restoran Novi Beograd, WEST 65, Omladinskih brigada 86ž

Crispy Gastro Bar

 

 

 

View this post on Instagram

 

Da li ste znali da ova riznica datira još iz 19. veka? 🤔 Boca Tesseronovog XO tradicionalnog konjaka, poznatog kao Lot br. 76 je najstariji konjak u smesi destilovan 1976. 🤯 Napravljen je od grožđa Ugni Blanc isključivo iz regije Grande Champagne Cru. 👌 Serija br. 76 pokazuje bogatstvo karameliziranih breskvi, badema i kandiranih voćnih aroma. Ovo veličanstveno piće prolazi do nepca, sa bogatim, delikatnim ukusima orašastih plodova, meda i suvog voća – divan spektar ukusnih senzacija. 🤗❤️🥂 Vidimo se u Omladinskih brigada 86ž, Novi Beograd 🎊 #konjak #tesseron #restoran #tesseroncognac #gastrobar #kokteli #crispygastrobar #crispy_gastro_bar #novibeograd #west65

A post shared by Crispy Gastro Bar (@crispy_gastro_bar) on