DA LI ZNATE KAKO JE NASTAO KOKTEL BLOODY MARRY?

 

 

Bloody Marry je jedan od najpopularnijih koktela. Poznat je po tome što leči mamurluk. Verujemo da vam je svima već dobro poznat recept, ali da li znate kako je ovaj koktel nastao? Postoji više legendarnih priča od kojih smo za vas izdvojili najzanimljiviju.

CRISPY GASTRO BAR – KAKO JE NASTAO KOKTEL BLOODY MARRY?

 

Dok su se Ernest Hemingway i njegova supruga Marry Welsh  zabavljali, sastajali su se u hotelu Rich. On je bio proslavljeni pisac sa tri braka iza sebe, a ona novinarka “New York Times” – a. Tolerisala mu je alkohol dok su se zabavljali, ali nije mogla kada su se venčali. Jednoga dana došao je kod svog barmena Bertina u “Petit bar” u hotelu Rich. ” Supruga želi da prestanem da pijem. Šta god da uradim da sakrijem miris, ona priđe, omiriše mi dah i otkrije me. ” Bio je očajan Hemingway. Njegov stari prijatelj Bertin odlučio je da izmisli koktel samo za njega. Bez mirisa. Sa votkom i sokom od paradajza. Sledećeg dana mu se Hemingway pohvalio: ” Bravo, prokleta Marry ništa nije osetila! ” Tako je njegov koktel postao Bloody Marry.

CRISPY GASTRO BAR – NAJBOJI KOKTELI U GRADU

 

Ukoliko ste ljubitelji koktela vreme je da posetite najbolji koktel bar na Novom Beogradu. Crispy Gastro Bar u svojoj ponudi ima preko 200 vrsta koktela. Izvrsni koktel majstori pravi su umetnici kada su najbolji kokteli na Novom Beogradu u pitanju. Svaki koktel je potpuno jedinstven i drugačiji. Oduševiće vas svojim izgledom i ukusom. Ukoliko niste do sada probali nijedan koktel ili želite da probate novi, naše izvrsno osoblje će vam pomoći da izaberete najbolji koktel za sebe. 

 

CRISPY GASTRO BAR – ZIMSKI KOKTELI

 

Za vas smo spremili novu zimsku ponudu najboljih koktela na Novom Beogradu. Iz ponude izdvajamo After Dinner sa ukusom kajsije i limete koji će vas osvežiti nakon večere u najboljem gastro baru na Novom Beogradu. U ponudu najboljih koktela na Novom Beogradu slobodno možemo da uvrstimo i koktel Winter Mojito. Winter Mojito dolazi u toplijoj varijanti sa punim ukusom nane i začinjenog ruma. A za sve ljubitelje maline u najboljem koktel baru na Novom Beogradu izdvajamo i kremasti koktel Malina sour. Ovaj koktel će vas raspametiti svojim bogatim ukusom i kremastom strukturom.

Vaš omiljeni koktel bar, restoran Novi Beograd, WEST 65, Omladinskih brigada 86ž

Crispy Gastro Bar

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Da li znate kako je nastao koktel Bloody Mary? Postoji više legendarnih priča od kojih smo za vas izdvojili najzanimljiviju. 🤗🤩 Dok su se Ernest Hemingway i njegova supruga Mary Welsh još zabavljali, sastajali su se u hotelu Rich. Ona je bila novinarka @nytimes , on već proslavljeni pisac sa tri braka iza sebe.Tolerisala mu je alkohol dok su se zabavljali, ali nije mogla kad su se venčali. Jednoga dana došao je kod svog omiljenog barmena Bertina u “Petit bar” u hotelu Rich. – Supruga želi da prestanem da pijem. Ne može više da podnese. Šta god da uradim da sakrijem miris, ona priđe, omiriše mi dah i otkrije me – bio je očajan Hemingway. Njegov stari prijatelj Bertin odlučio je da izmisli koktel samo za njega. Bez mirisa. Sa votkom i sokom od paradajza. Sledećeg dana mu se Hemingway pohvalio: – Bravo, prokleta Mary ništa nije osetila! Tako je njegov koktel postao Bloody Mary. Danas se ovaj koktel služi širom sveta i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 🍹🤗 Vidimo se u Omladinskih brigada 86ž, West 65.✌️👌💗 #restoran #gastrobar #bar #beograd #west65 #novibeograd #airportcity #proslave #dorucak #rucak #vecera #crispy #crispygastrobar #crispy_gastro_bar #cocktails #kokteli #koktelibeograd

Објава коју дели Crispy Gastro Bar (@crispy_gastro_bar) дана