GASTRO BAR BEOGRAD

Gastro Bar Beograd – novi koncept bara

Bar je na samom početku svoje istorije predstavljao pult (barijeru), koji je odvajao goste od domaćina. Na samom dnu pulta se nalazila šipka za noge, po kojoj i sam bar nosi ime. Na svom početku barovi su bili manje prostorije u kojima se prodavalo piće, začini i razna alkoholna pića slabijeg ili boljeg kvaliteta. 

Kao veliki uspon barova smatra se period prohibicije u Americi. Prohibicija je trajala od 1919. do 1933. Po američkom zakonu tada nisu smela da se uvoze, proizvode ili prodaju alkoholna pića koja sadrže vise od 1% alkohola. Barovi su počeli da toče alkohol ilegalno, a barmeni su zamenili šotove drugačijim oblicima čaša i počeli da alkohol mešaju sa sokovima. Barmeni su smatrani pripadnicima ekonomske elite, a barovi, koje je uglavnom vodila mafija, mesta za odabrane.

 

GASTRO BAR BEOGRAD – ISTORIJA GASTRO BARA

 

Prvi barovi su u svojoj ponudi imali jako mali izbor hrane kojom su mogli da posluže svoje goste. Vremenom se ponuda povećavala, i posetioci barova su mogli da uživaju u muzici i većem izboru hrane i pića. Koncept gastro bara rodio se početkom devedesetih godina od strane dvojice preduzetnika koji su vodili čuveni londonski bar “The Eagle” . Oni su započeli revoluciju u serviranju kvalitetne hrane u barovima . To je bio prvi bar koji je poslužio restoranski kvalitetnu hranu u atmosferi bara, po pristupačnim cenama.

 

KAKO DANAS IZGLEDAJU GASTRO BAROVI

 

Gastro barovi predstavljaju fuziju domaćinske barske atmosfere, i velikog izbora savršeno pripremljene hrane i kvalitetnog pića koje poseduju izvrsni restorani. Ovaj novi tip restorana danas je jedan od najposećenijih iz razloga što pruža mogućnost da u modernom i zabavnom okruženju uživate u najrazličitijim jelima kao u najboljim restoranima u Beogradu i da ispijate najrazličitije kombinacije najpoznatijih koktela i drugih alkoholnih pića.

 

Gastro Bar Beograd

GASTRO BAR BEOGRAD – PONUDA GASTRO BARA

 

Svaki vrhunski gastro bar se trudi da svoju ponudu koncipira tako da odgovara različitim grupama gostiju. Od najrazličitijih kombinacija omleta i kobasica koje možete izabrati za vaš najbolji doručak u gradu, pa do predjela, pasti, vitaminskih salata, grilovanih i dimljenih bifteka, lazanja, potaža, burgera pa do preukusnih deserata koji će vas oduševiti. U ponudi gastro bara se takođe nalazi veliki izbor najrazličitijih vrsta kafi, zdravih napitaka, koktela, viskija, piva, vina i mnogih drugih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Ukoliko želite da na jednom mestu imate priliku da popijete omiljenu  kafu, koktel ili najzdraviji sok, da doručkujete, ručate ili možda večerate sa prijateljima u opuštenoj i prijatnoj atmosferi uz muziku, znamo savršen gastro bar u Beogradu.

 

Vaš omiljeni koktel bar, restoran Novi Beograd, WEST 65, Omladinskih brigada 86ž

Vaš Crispy Gastro Bar